Samen creëren we een succesvol team!

In veel organisaties werken mensen samen in groepsverband. Mensen samenbrengen in een groep, maakt er echter nog geen team van. Om een succesvol team te worden en te blijven, is toewijding en discipline nodig. Ik geloof dat de sleutel tot team succes ‘samen’ is. Dus niet een groep eenlingen, maar een groep die zich onderling versterkt en elkaar succesvol wil maken.

Dit begint met voorbeeldgedrag van leiders, leiders die er voor het hele team zijn. Die psychologische veiligheid creëren en waarborgen. Die luisteren, vragen stellen, authentiek zijn en ruimte creëren om kwetsbaar te mogen zijn. Om te mogen leren van fouten en om iedereen in zijn of haar kracht te zetten.

Er is sprake van psychologische veiligheid als je dingen kunt zeggen of vragen die anderen wellicht ‘dom’ kunnen vinden. Wanneer je kritisch mag zijn zonder meteen het stempel ‘negatieveling’ te krijgen. Als je een idee kunt inbrengen zonder dat anderen je als opdringerig beschouwen. Het gaat erom dat je veilig bent en wordt gesteund, ook als jouw gedachten mogelijk afwijken van de norm. Als deze veiligheid er is, leidt dit tot een positieve samenwerking en is succes verzekerd. Teamleden durven dan nl. risico’s te nemen en gaan elkaars talenten aanvullen. Zo ontstaat creativiteit, vernieuwing en synergie.

Hoe zit dit in jouw organisatie, kan iedereen zijn talent inbrengen en staat iedereen in zijn of haar kracht?

Ben jij op zoek naar begeleiding om jouw team nog succesvoller te maken?

Als ervaren people leader, leadershipcoach en facilitator kan ik jou hierin begeleiden. Ik geloof in de ware kracht van mensgericht leiderschap en dat iedereen, mits met de juist begeleiding, kan uitgroeien tot een ware (zelf)leider; iemand die de eigen regie en verantwoordelijkheid neemt voor zijn of haar eigen (werkende) leven.


Ik geloof in samen, in partnership.

Ik help leiders en hun teams om verder te komen, door te inspireren, observeren, reflecteren en uit te dagen.

De veranderaar ben jij zelf. Ik begeleid en faciliteer het veranderproces wat jij met jouw team wilt realiseren en het beste aansluit bij de lange termijnstrategie van de organisatie. Zo boeken we succes en borgen we nieuwe kennis en kunde in jouw team.

Jouw team nog succesvoller maken?
Kies voor een partner in change!

Neem vrijblijvend contact op en informeer naar de mogelijkheden.